Reserveren voor deelname aan een Eucharistieviering

In verband met de coronamaatregelen is het noodzakelijk om een plaats te reserveren voor de weekendvieringen in de St. Caeciliakerk en de St. Willibrorduskerk. U doet dit via het secretariaat.

Het protocol ‘Kerkelijk leven op anderhalve meter’ geldt voor alle vieringen:

• De capaciteit van onze kerkgebouwen is berekend op: St. Caeciliakerk 50 personen; St. Willibrorduskerk 50 personen; St. Lambertuskerk 130 personen.
  • Er geldt geen dringend advies meer dat aanwezigen een mondkapje dragen (volgens de richtlijnen van de overheid) dat bij voorkeur alleen tijdens het ontvangen van de H. Communie wordt afgedaan.
  • En uiteraard gelden de basisregels van de Overheid:
    • Was je handen.
      Goede hygiëne voorkomt de verspreiding van virusdeeltjes. Was vaak je handen goed met water en zeep. Zeker als je thuiskomt of als je ergens op bezoek komt. Raak je gezicht zo min mogelijk aan. Hoest of nies in je elleboog. Draag binnen in publieke ruimtes een mondkapje. Zo geef je de verspreiding van het coronavirus geen kans.
    • Houd 1,5 meter afstand.
      Ook van familie of vrienden. Als mensen dicht bij elkaar zijn, kan het coronavirus heel snel aan anderen worden gegeven. Beperk daarom ook je contacten en vermijd drukke plekken.
    • Laat je testen.
      Heb je klachten? Laat je direct testen. Ook bij milde verkoudheidsklachten zoals een loopneus. Blijf thuis totdat je de testuitslag hebt. Zo weet je zeker dat je geen andere mensen besmet met het coronavirus.