Op zaterdag 9 oktober pelgrimeren we naar de Zoete Moeder in de Sint-Janskathedraal van Den Bosch. De oktobermaand is immers ook rozenkransmaand, een van de vele gebeden rondom Maria. Bovendien is 11 oktober de feestdag van onze parochiepatroon Johannes XXIII.

Vanaf 10.30 uur staat bij het gemeenschapshuis in Biezenmortel de koffie klaar. We beginnen om 11.15 uur met een pelgrimsgebed en de zegen van de pastoor. Daarna lopen we de ruim vijftien kilometer naar Den Bosch in groepen van vier. Deze verdeling is bedoeld om per groep goed naar elkaar te kunnen omzien en in wisselende tweetallen te kunnen lopen.
Onderweg zijn er op twee plaatsen rustposten met wat drinken en een snack. Maar houd de eigen voedingsbehoefte goed in de gaten; neem mee wat je nodig hebt. Dat geldt ook voor de kleding. Het kan koud en nat zijn in oktober.

We gaan niet de hele tijd de rozenkrans bidden tijdens de tocht, maar het is ook niet zomaar een wandeltocht. We proberen er toch een pelgrimage of bedevaart van te maken. Daarom beginnen we ook met een pelgrimsgebed. Onderweg zijn er momenten om twee aan twee wat te mijmeren over levensvragen als Waar ben je dankbaar voor? Hoe zie jij Maria? of Hoe ziet jouw ideale dag eruit? Vanaf het Bossche Broek tot aan de kathedraal nemen we stilte in acht.

In Den Bosch is er tijd voor eigen stil gebed bij de Zoete Moeder en we houden rond 15.30 uur een korte gebedsviering in de koorbanken van de kathedraal. Aansluitend gaan we naar een locatie voor een afsluitende kop koffie met een chocoladebol.
De lopers worden nadien met auto’s weer naar de startplek gebracht.

Kunt u niet meelopen, maar wilt u wel voor het autovervoer zorgen? Geef u dan op als auto-pelgrim. U kunt aansluiten bij de gebedsviering en de koffie. Ook als u op een andere manier zou willen helpen, horen we het graag.

Aanmelden is noodzakelijk en kan tot en met 4 oktober, via dit formulier. Er wordt een bijdrage aan de kosten gevraagd van 5 euro per persoon, 10 euro per gezin.