Om ons goed voor te bereiden op het komende Paasfeest houden we in onze parochie op dinsdag 30 maart een Avond van Barmhartigheid.

Deze is bedoeld om in de hectiek van de Goede Week tot rust te kunnen komen. En om zaken die niet helemaal lekker gaan, waar we de verkeerde keuzes gemaakt hebben, waar we hebben gezondigd, tegen het licht te houden en bij God te brengen. Dat kan tijdens de Eucharistieviering, de Eucharistische aanbidding en het stil gebed. In zijn grote barmhartigheid zal Hij ons vergeving en rust schenken als wij Hem daarom vragen. Als er echter grotere zaken spelen is het goed om te biechten, om het sacrament van Boete en Verzoening te ontvangen. Alles om zo vrij en vreugdevol mogelijk het Paasfeest te kunnen vieren.

Deze avond voor de hele parochie vindt vanaf 19.00 uur plaats in de Sint-Willibrorduskerk in Berkel. Vanwege de avondklok wordt de avond afgesloten om 20.30 uur.

Programma
19.00 Eucharistieviering met extra aandacht voor boete en verzoening
19.30 Eucharistische aanbidding
stil gebed met elk half uur een Bijbellezing
biechtgelegenheid
20.30 einde met Eucharistische zegen

Tussen 19.30 en 21.30 uur kan iedereen komen en gaan naar eigen behoefte.

De biechtgelegenheid wordt gecreëerd in het parochiezaaltje, door de deur rechts achterin de kerk.
Nog nooit gebiecht of lang geleden? Of wil u wel een gesprek, maar niet in de vorm van het sacrament van boete en verzoening? Wees niet bang; de priester zal het gesprek in alle rust met vragen begeleiden. Ook zullen in de kerk blaadjes liggen met uitleg over het sacrament en tips bij de voorbereiding.

Het sacrament van Boete en Verzoening ontvangen oftewel biechten kan ook op afspraak bij onze parochiepriesters.
In de Sint-Lambertuskerk in Udenhout is ook op woensdag 31 maart om 19.00 uur nog een boeteviering.