Palmzondag dit jaar was de gezinsvieringbijeenkomst. Nadat de mis begonnen was en alle kinderen met hun mooie palmstokken naar voren zijn gekomen, zijn we met de kinderen en de jeugd in de bij-sacristie het lijdensverhaal van Jezus gaan kijken. Alle kinderen zaten aandachtig te kijken en hadden het verhaal goed gevolgd, want de vragen na de film konden ze goed beantwoorden.

Na de voorbeden gingen de kinderen weer terug de kerk in om bij hun ouders te gaan zitten. De palmtakken werden na de viering door de kinderen weer mee naar huis genomen om te geven aan iemand die wel een steuntje in de rug kon gebruiken. Omdat de viering wat langer had geduurd dan normaal, was de bijeenkomst in afzonderlijke leeftijdsgroepen wat korter.

Wij, de groep 8-ers en ouder zijn nog even terug gaan kijken naar de tijdsbalk van Carnaval tot en met Pinksteren en wat daar allemaal in gebeurde in het leven van Jezus en wat daar de gebruiken van zijn. We hebben Aswoensdag benoemd. Witte Donderdag en dat de klokken dan naar Rome gaan en pas met de paaswake op Stille Zaterdag weer terugkomen. Maar ook Goede Vrijdag en ons afgevraagd waarom Goede Vrijdag en de Goede Week zo genoemd worden, want zoveel goeds gebeurt er in deze week niet. We kwamen tot de conclusie dat ook al gebeuren er veel minder fijne dingen in de Goede Week, Jezus voor ons de weg heeft vrij gemaakt naar God. Daarnaast kunnen we uit nare ervaringen ook goede dingen leren. Zoals dat je na tegenslag ook van de kleine dingen leert genieten. Dat is dan juist weer het positieve.

Verder hebben we gekeken naar de uitspraken vanuit ons dagelijks leven, waarin we kunnen terug verwijzen naar de bijbel. Zoals de ongelovige Tomas. Die uit het verhaal na Pasen komt en eerst de wonden in de handen van Jezus moest zien voordat hij het kon geloven. Hierna hebben we nog de tijdsbalk tot Hemelvaart ingevuld en gezocht in de bijbel waar deze verhalen stonden.

Codekraken zoals wij dat noemen. Het was weer een volle bijeenkomst en na het gebed en uitblazen van de kaars zijn we met veel nieuwe bagage en informatie naar huis gegaan.