Opstekertje2018-08-10T13:32:17+00:00

OPSTEKERTJE

Rust
Voor sommige mensen is de vakantie al (bijna) voorbij, voor sommigen is de vakantie halfweg en voor sommigen moet de vakantie nog beginnen. Als ik dit opstekertje schrijf, dan staat mijn vakantie vlak voor de deur. Kom maar binnen vakantie, dan kan ik beginnen met uitrusten. Niet echt dus, want ik heb nog een flinke klus staan die af moet deze vakantie. Er moet een nieuwe berging gebouwd worden, achter in onze tuin. Eerst zag ik er reuze tegenop om hier zelf aan te beginnen. Want sinds mijn vorige grote klusproject ben ik toch weer wat jaartjes ouder geworden. Alles gaat wat minder soepel dan vroeger. Wanneer ik hierover nadenk, dan ga ik maar wat zaken combineren: werken aan de nieuwe berging en op tijd rusten tussen het klussen door. Wat deze klus betreft, lijkt dit wel een beetje op het praktiseren van mijn geloof. Soms ben ik in de parochie druk bezig met van alles en nog wat doen, maar ook neem ik tijd voor rust, gebed en meditatie. Als ik de parallel van klussen en gelovig leven nog wat verder doortrek, dan ben ik in de parochie bezig met vormselvoorbereiding, doopvoorbereiding, assisteren tijdens het vieren van de heilige mis. Allemaal zaken die op het vlak liggen van actief zijn, iets doen. Maar daarnaast mocht ik ook enkele maanden geleden deelnemen aan de cursus ‘Naar een leven vanuit de heilige Geest’, welke in onze parochie werd gegeven. Deze cursus leerde mij de heilige Geest beter kennen en gaf stof om na te denken over mijn geloof en om te bidden. Deze cursus zette mij aan om rustig in mijn studeerkamertje te gaan zitten in een ‘luie’ stoel en mijn geest leeg te maken van wereldse zaken zoals werk en zorgen en tijd te nemen om God aan het woord te laten. Wanneer de gelegenheid zich voordoet en deze cursus wordt nog een keer in onze parochie gegeven, kan ik u aanraden om deel te nemen. Ik wens u alle rust toe in Gods geest.

Diaken Ton.