Opstekertje2019-02-18T07:34:22+00:00

OPSTEKERTJE

Op weg.
De rode draad welke door ieders leven loopt, is er een van: Op weg zijn. Vanaf het moment van onze geboorte zijn we op weg. In het prille begin vindt dat op weg zijn plaats in een beschermde en veilige omgeving. Dat is in elk geval wat ik ieder mens toewens, ook al weet ik dat dit niet altijd het geval is. Wanneer je opgroeit en steeds meer leert, weet, ervaringen opdoet, groeit de verantwoordelijkheid om iets van je leven te maken en richting aan je leven te geven. Dan komen er steeds meer vragen in je op, zoals bijvoorbeeld: Wat wil ik later worden? welke studie ga ik volgen? Ook kan de vraag in je opkomen: In wat of in wie geloof ik? Nadenken over de zin van het leven is belangrijk. En ga ik hierover alleen nadenken of ga ik mijn vraag over zingeving delen met een ander of met anderen? Een belangrijk begin is, denk ik zelf, of ik het leven als een vanzelfsprekend gegeven neem of dat ik geloof dat er iets is dat groter is en dat mijn leven inhoud en zin geeft? Dat grotere iets dat alles overstijgt, noem ik God. En als je gelooft dat God bestaat, hoe ga je daar dan mee om? Hoe leer je God kennen en bouw je met Hem een relatie op? Een begin kan zijn om deel te nemen aan een Alpha-cursus. In een Alpha-cursus ga je in een veilige omgeving met anderen op weg om Jezus, de zoon van God te leren kennen. In het begin van dit jaar zijn we in onze parochie voor de tweede maal de Alpha-cursus begonnen en het is boeiend om te mogen zien en mee te maken hoe mensen op weg zijn, in geloof. Ieder op zijn eigen manier en toch samen. Misschien wilt u dit opstekertje bewaren als herinnering. En wanneer er weer een Alpha-cursus in onze parochie is, om dan zelf deel te nemen. Ik wens u, in geloof, een goed op weg zijn.
Diaken Ton.